Simonová triumfovala v pretekoch s hromadným štartom v Anterselve

21.01.2024 Celý región

Anterselva 21. januára (TASR) - Francúzska biatlonistka Julia Simonová triumfovala v nedeľňajších pretekoch Svetového pohára s hromadným štartom žien na 12,5 km. V talianskej Anterselve s jednou chybou na strelnici za sebou nechala o 8,9 sekundy bezchybnú krajanku Lou Jeanmonnotovú. Tretiu priečku obsadila Švajčiarka Lena Häckiová-Grossová (+20,7 s).

Zlomový moment v súboji o prvenstvo nastal pred záverečnou streľbou. Simonová síce na tretej položke raz zaváhala, napriek trestnému kolu však dokázala zmazať manko a Jeanmonnotovú dobehla. Poslednú streľbu zvládla expresne rýchlo bez zaváhania, v poslednom kole si svoj náskok udržala a zaznamenala svoj desiaty triumf v kariére.

Preteky nevyšli líderke celkového poradia SP Ingrid Landmark Tandrevoldovej. Dvadsaťsedemročná Nórka spravila až štyri chyby na strelnici a finišovala so stratou 1:44,6 min na 17. priečke. Veľmi dobre mala rozbehnuté preteky Tuuli Tomingasová z Estónska, ktorá sa pred záverečnou streľbou pohybovala v prvej desiatke. Na poslednej položke však "vybuchla", keď nedokázala sklopiť ani jeden z piatich terčov a prepadla sa až na 25. miesto (+3:19,4).
 

Vyberte región